Info

Thin Skin

I denne podcast udfordrer værterne Ida og Maria dig til at se verden gennem dine medmenneskers øjne. Gennem ægte historier fra ægte mennesker, vil vi udforske kulturelle og videnskabelige fænomener, som vi møder i vores daglige gang her i verden. Denne podcast er til den kritiske lytter, der både er draget af videnskabelige facts og menneskelig undren.
RSS Feed
Thin Skin
2017
September
March
February


2016
December
October
September
August


All Episodes
Archives
Now displaying: September, 2016
Sep 15, 2016

Nogle kvinder vil have en mand i uniform, andre vil have den diametralt modsatte. I denne episode af Thin Skin undersøger vi kvinders længsel efter hensynsløshed. Sofie fortæller om sine oplevelser med at være kæreste med en bad boy, mens psykolog og parterapeut Frej Prahl forklarer, hvorfor nogle kvinder drages mod de slemme drenge.

Sep 13, 2016

Når man bliver spurgt, hvem man er, svarer de fleste ganske simpelt med deres navn. I denne episode af Thin Skin undersøger vi sammenhængen mellem vores navn og vores identitet. Derfor har vi talt med en navneforsker og en numerolog. For er der overhovedet en sammenhæng mellem, hvad vi hedder, og hvem vi er?

Sep 13, 2016

I denne episode af Thin Skin hopper vi ind i bøgernes verden. Vi undersøger fænomenet biblioterapi, som forbinder læsning og mental helbred. For tænk, hvis man virkelig kunne skifte lykkepiller ud med litteratur.

 

Sep 13, 2016

I denne episode af Thin Skin dykker vi ned i vores digitale arv. For hvad sker der med vores digitale liv, når vi dør? Vi har talt med to forskellige generationer om, hvilke digitale fodspor vi efterlader os, når vi engang skal herfra.

Sep 13, 2016

I denne episode af Thin Skin skyder vi foråret i gang med et ganske stille brag. Maria og Marie har været på Silent Walk i Københavns gader, hvor stilheden har sænket sig. Vi undersøger, hvad stilheden kan, gør og medfører.

Sep 13, 2016

I denne episode af Thin Skin hopper vi med begge ben ind i moderne matchmaking. Vi swiper os gennem Tinders finurlige verden og guides med hård hånd af Tinderninjaen, Sophie. For hvordan manøvrerer man sig egentligt rundt mellem alle de flygtige tilbud blandt grød-manden, gule tænder, guld og grønne skove?

Sep 13, 2016

I denne episode af Thin Skin snakker vi om våben. For øger besiddelsen af våben egentlig vores sikkerhed, eller får det os til at tage større risici? Med afsæt i teorien om moralfare, castle-doktrinen og lyserøde skydevåben et sted i Nevadas ørken, vil vi dele vores tanker om skydevåben og våbenlovgivning.

Sep 13, 2016

I denne episode af Thin Skin tager vi på en følelsesmæssig rejse.
Gennem Carinas personlige fortælling undersøger vi sammenhængen mellem krop og sind, når man som menneske udsættes for oplevelser, der er så traumatiserende, at de ikke kun sætter spor på sjælen, men også fysisk.

1