Info

Thin Skin

I denne podcast udfordrer værterne Ida og Maria dig til at se verden gennem dine medmenneskers øjne. Gennem ægte historier fra ægte mennesker, vil vi udforske kulturelle og videnskabelige fænomener, som vi møder i vores daglige gang her i verden. Denne podcast er til den kritiske lytter, der både er draget af videnskabelige facts og menneskelig undren.
RSS Feed
Thin Skin
2017
September
March
February


2016
December
October
September
August


All Episodes
Archives
Now displaying: 2017
Sep 6, 2017

Alting spirer i et lille køkken på Frederiksberg. Her får alverdens vækster en chance til, en chance for at yde og give tilbage til jorden. Sammen med planterne lever Persille. Og gennem sit køkkenvindue kaster hun et kritisk blik på vores samfund. Er der plads til udskud og skæve gevækster her?

Maria fra Thin Skin har besøgt Persille Ingerslev, der er autodidakt asfaltgartner, gendyrker og hobbyforsker. Og så er hun forfatter til den biografiske roman "Om".

Persille udgiver sin debutroman "Om" hos forlaget EgoLibris d. 7. september, 2017.

Denne episode er oprindeligt produceret til Altivisten podcast af Maria Teglkamp, der er den ene kvinde bag Thin Skin.

Mar 27, 2017

I dette afsnit af Thin Skin skal vi møde en vaskeægte, professionel klovn. Ikke en killer clown og heller ikke en cirkusartist. Vi går i stedet tættere på jobbet som hospitalsklovn.

Klovnen er en arketypisk figur, der heldigvis kan vække latter hos de fleste af os. Og netop denne egenskab har gjort, at klovnene efterhånden har fundet vej ind i sundhedssystemet, hvor de har fået deres egen vigtige rolle at spille – især på de danske børneafdelinger, hvor der hvert år indlægges 60.000 unge patienter.

I et virvar af sygdom, travle læger, sygeplejersker og bekymrede forældre kan klovnen nemlig noget helt særligt. Klovnen kan skabe skæve og skøre situationer i de mest alvorlige omgivelser.

Men hvordan er det egentlig at arbejde med gøgl og glæde i en verden præget af sygdom og smerte? Er latter den bedste medicin?

-

Tak til hospitalsklovnen Flip, der gæstede os i denne podcastepisode. Du kan læse mere om Danske Hospitalsklovne her: https://www.danskehospitalsklovne.dk 

Feb 19, 2017
Hvert år dør 5000 mennesker alene. Deres sidste åndedræt bliver i ensomhed uden nogen at holde i hånden. I sundhedsvæsnet oplever de ansatte et større krav til effektivisering, og det går ud over dem, der ikke har nogen ved deres side i de sidste timer. Men det vil en gruppe frivillige mennesker gøre op med. De er de døende borgeres vågere.
 
I denne episode af Thin Skin taler vi med sygeplejerske Birgitte Teglkamp og de to vågere hos Ældre Sagen, Birthe Grøndahl og Sonja Andersen. 
 
Ønsker du at melde dig som frivillig våger eller blot høre mere om Ældre Sagens Vågetjenste, kan du kontakte kontaktperson Birthe Grøndahl på telefon 21 27 15 44 eller mail turmeric1@gmail.com
1