Info

Thin Skin

I denne podcast udfordrer værterne Ida og Maria dig til at se verden gennem dine medmenneskers øjne. Gennem ægte historier fra ægte mennesker, vil vi udforske kulturelle og videnskabelige fænomener, som vi møder i vores daglige gang her i verden. Denne podcast er til den kritiske lytter, der både er draget af videnskabelige facts og menneskelig undren.
RSS Feed
Thin Skin
2017
September
March
February


2016
December
October
September
August


All Episodes
Archives
Now displaying: March, 2017
Mar 27, 2017

I dette afsnit af Thin Skin skal vi møde en vaskeægte, professionel klovn. Ikke en killer clown og heller ikke en cirkusartist. Vi går i stedet tættere på jobbet som hospitalsklovn.

Klovnen er en arketypisk figur, der heldigvis kan vække latter hos de fleste af os. Og netop denne egenskab har gjort, at klovnene efterhånden har fundet vej ind i sundhedssystemet, hvor de har fået deres egen vigtige rolle at spille – især på de danske børneafdelinger, hvor der hvert år indlægges 60.000 unge patienter.

I et virvar af sygdom, travle læger, sygeplejersker og bekymrede forældre kan klovnen nemlig noget helt særligt. Klovnen kan skabe skæve og skøre situationer i de mest alvorlige omgivelser.

Men hvordan er det egentlig at arbejde med gøgl og glæde i en verden præget af sygdom og smerte? Er latter den bedste medicin?

-

Tak til hospitalsklovnen Flip, der gæstede os i denne podcastepisode. Du kan læse mere om Danske Hospitalsklovne her: https://www.danskehospitalsklovne.dk 

1